петък, 29 август 2008 г.

Here I Go Again...

Здравейтеее! ;) Лятото е към своя край, но вярвам, че всеки е имал от своите си моменти - предполагам, повечето по-хубави ;)

Тази публикация сигурно няма да бъде подредена, както трябва, просто е .. фрийстайл, искам да изкажа няколко виждания от последните месеци. :)

"И ся к`во стана 15 годин(по старобългарски) на мръсните им е чисто, на чистите им е мръсно!?" : Camorata, Tosheto ft Bate Sasho - Прости им!

Наистина, какво става в момента и не само в България ами по света?

Вчера и днес гледам филми на религиозна и политическа тематика като Zeitgeist и Fahrenheit 9/11;
Наистина, като се замислите, всичко е доста логично...
1. Бог?! Какво е това бе?! Човек, който е невидим и се крие някъде в небето и е измислил място, където "ако не слушкате", докато живеете живота си, той ще ви тикне, където има само болка, мъчение, сълзи, плач, писъци и прочие... "but he loves you!" (rofl) ? Нали така?
2. Исус и всичките други имена? От къде пък идват те - наистина, не мога да цитирам всичко, просто ми направи огрооооооооомнго впечатление, тоя филм, и наистина си заслужава да го гледате, ако не сте го гледали и да го изгледате пак, ако сте го гледали!
3. 9/11/2001 - как, по дяволите..., сграда със 40 тонови стоманени колони се срутва със скоростта на свободно падане само от един самолет? :? Как 7 кула(за която вярвам повечето не знаете, понеже не сте гледали филма..) и тя се е срутила без сблъсък и каквото и да било?!
4.Всичко е свързано, просто "свържете точките" - религията, политиката и във филма се споменават и банките - те всъщност ни притежават.
5. Като започнем от 1вата Световна, минем през 2рата и стигнем до Виетнам - всичко е било нагласено и познаите с каква цел? - с цел забогатяване, разбира се. :) Всичко е било имитация на това, което всъщност не е. 1 самолет, няма как да събори такава голяма и стабилна сграда. Няма как учебна анти-терор акция и терористичен атентат, да станат на същото място, по същия начин, по същото време!
6.Никой няма да ни насилва да правим нещата, които могат да ни защитят, защото ние сами ще ги поискаме. Всичко това е направено с цел.. - БИЗНЕС! Всичко е една сцена и театралните представления са всеки ден. 9 11, метрото в Лондон, включването на Америка(понеже и 2та филма са за Щатите) в 1вата и 2рата Световна е било направено така, че всички да са "за", понеже първоначалното мнение е било - "не", но всичко е направено така, че да стане "да". И разбира се от това отново се възползват, най-вече банките и оръжията.. :)
7.Медиите - 4тата сила, но не най-слабата, в нашия живот. Това е най-нагласената част от всичко. Щом Буш става президент, почти само заради телевизия, разбира се, чрез измама, то за какво да си говорим. Те искат да бъдем слепи, да бъдем тъпи и да не можем да мислим прекалено много. Те ни държат постоянно в страх, ние сме в капан в собствения си живот.
Купете си това, защото... купете си онова, понеже.. и прочие. Това е най-тъпото, че ни промиват мозъка, както си искат независимо за какво става въпрос!
8.Образованието - да, и това също се споменава там. Образованието ни прави такива каквито сме и каквито ще бъдем! Или поне ще ни помогне да стигнем до там! "Те"(нарочно го използвам) искат да можем нито ние, нито дори и нашите деца, да бъдат толкова умни, че да могат да разсъждават и да могат да задават въпроси, които могат да ги провокират.

Второ : The Secret
От, Highest ( Георги ) знам, че този филм е направен от някаква секта, но въпреки това, филмът е наистина впечатляващ! Добро преживяване е да го гледаш.

Всичко се свежда до мислите и чуствата ви. Според филмът, всички можеш да имаш само, когато мислиш за него и го желаш толкова силно, до степен, че все едно вече го имаш. И дават пример, с човек, който си е направил табло със задачи, за постигане. И е поискал дадено имение, което е къщата на мечтите му. И след 5 години той прави ремонт на къщата си, която всъщност е тази, за която е мечтал винаги, но не го осъзнава до този момент.
Всичко, повтарям, се свежда до мислите и чувставата ви. Ако мислите позитивно и го показвате, разбира се, чрез чувствата си, то тогава "Вселената" ще се пренагласи така и ще отговори на вашите "честоти". Знам, че е научно доказано, например, че когато скиор, който е бил контузен и докато се е възстановявал си е представял, че се спуска по пистата и си представя всеки детайл : 1.мускулите, които се използват напрактика, са се задвижили, все едно наистина е на пистата и 2.да, той е тренирал, докато се е седял в леглото и си е прадставял, как се спуска.
Но не знам, дали самата Secret е толкова достоверна, колкото я преставят, на самият филм е доста убедително, повярвайте ми. Но знам, че точно това е целта, може би трябва да се пробва и да се каже от личен опит. Попринцип аз съм почнал да го правя несъзнателно, още преди да гледам филма, но все още няма отговор от "Вселената". Ако го получа, ще ви споделя :D

Трето : http://joreyyy.blogspot.com/2008/07/blog-post_28.html !!!!!
Няма да говоря за него, просто ще оставя самият клип да говори за себе си! Всичко, което е казано вътре, аз намерих в себе си, и смятам да го приложа. :) А вие?

Четвърто : "Винаги съм мечтал да стигна до тук! Още от както започнах да тренирам, съм се стремял до тук(тази фанелка)... А сега, когато я имам..."
Това са думите на моят приятел Ники ( 3лм0 ) и става въпрос за фланелката SJC
Настина, замислете се.. какво настина, наистина искате! Say Hungry, Stay Foolisg (това се споменава 3 пъти в клипа по-горе) Но, наистина, като се замисля, какво точно искам аз... все още не мога да отговоря на този въпрос. Дали искам здраве, семейство, дом, приятели, пари, жени, коли, спорт и т.н.? Или искам нещо съвсем друго? Чух едно пожелание, което много ми харесва наскоро : "Нека се сбъднат всичките ти мечсти, но без 1! За да можеш да я преследваш и да я постигнеш, за да имаш към какво да се стремиш!" - да, настина, ако нямаме мечти, които да преследваме, накъде отиваме ние ( може би?! :D:D )
Мечтаенето, ни прави хора, то е това, което ни държи на краката ни и което ни кара да ставаме все по-добри и по-добри. Както и надеждата(за мен 2те понятия се преплитат, но.. не са еднакви! )
Винаги съм мечтал за това, а когато го постигнах... това много ме шокира, когато го чух. Искам да кажа, някак си се стреснах и тогава ми стана нещо, сякаш се преминх. И аз не мога да кажа точно по какъв начин и в какъв аспект, но някак си ме премени това. Заедно със всичките по-горе изброени фактори :)

Публикацията стана малко дългичка, но... Също искам да се извиня, че е малко разхвърляно, но това ми дойде да напиша отвътре - това написах. Надявам се съм помогнал на някого и съм отговорил на някои въпроси. Дано намерите общите неща във всичките материали, които ви посочих и дано успеете да "свържете точките" , но не за бъдещето, а за минало :)

П.П. Просто исках да напиша нещо такова от дълго време и тези дни ми се насъбраха все такива емоции и реших, да променя решението си и да продължа да пиша във блога. :) Това е за сега. Thanks for readin' Дано съм помогнал поне малко на някого :)

2 коментара:

jurk каза...

po tapi gluposti ne sam 4el prez jivota si

Христо Христов каза...

Bih poiskal i da popitam zashto :)
Vednaga ti davam obosnovkata si :) S konkretni primeri! :)